print terug


PERSBERICHT

3 oktober 2012
India Nu 199
is nu verkrijgbaar!


Met onder meer de artikelen:

- Kinderarbeid in de schoenensector
- Jonge Indiase fotograaf toert door Europa
- Banerjee 1 jaar deelstaatpremier van West-Bengalen
- Indian Film Festival The Hague
- Darshini: India's eigen fastfoodconceptIn Nederland zijn nog steeds schoenen te koop die gemaakt zijn door kinderen in onder andere India. Tientallen bedrijven werden aangesproken op de kwestie. Enkele bedrijven reageerden positief, maar de meeste schoenenbedrijven weigerden mee te werken en reageren niet of nauwelijks op vragen hoe zij kinderarbeid bestrijden.>>

FairMail-fotograaf Dhiraj Kannaujia is in Nederland om marktonderzoek en promotiewerk te doen. "Ik ga onderzoeken welke ansichtkaarten goed verkopen en welke minder goed. Dat ga ik vertellen aan mijn collega´s in India. Ik ga winkels bezoeken en met distributeurs praten. En een beetje van Europa bekijken natuurlijk."

De eerste vrouwelijke deelstaatpremier van West-Bengalen heeft een familiair en populistisch imago, maar kan ook bikkelhard en strijdlustig zijn. De deelstaat lijkt de komende tijd verzekerd van politiek spektakel.>>

Van 3 tot en met 7 oktober zal Den Haag in het teken staan van Indiase cinema met het Indian Film Festival The Hague.

Bangalore heeft er inmiddels zo´n vijfduizend van: darshini´s, kleine restaurants waar je vooral Zuid-Indiase gerechten kunt krijgen voor zeer scherpe prijzen. Binnen no-time wordt je geholpen en je eet er aan statafels. In 1983 werd de eerste darshini in Bangalore geopend. Het heeft de manier waarop de middenklasse in Bangalore eet voorgoed veranderd.

Fotoreportage: Obesitas in India.

Verder de vaste rubrieken zoals India Toen, Nieuws in het Kort, de culturele agenda en een gesprek over het dagelijks leven van een van de miljard Indiërs in One in a billion>>.

India Nu kan worden besteld via 030-2321340 en via website www.indianet.nl/indianu.html.
Losse nummers van India Nu kosten € 3,20 exclusief porto.

Abonnee worden? Meld u aan via het formulier op onze website!


India Nu heeft nu ook een pagina op Facebook. Zoek op 'India Nu' en word vriend!

Voor meer informatie over India Nu: klik hier.


méér persberichten Landelijke India Werkgroep....

Landelijke India Werkgroep - 22 oktober 2012