print terug


PERSBERICHT

16 juli 2012
India Nu 197/198
- themanummer 'Religie' -
is nu verkrijgbaar!


Met onder meer de artikelen:

- De vergeten jaren van Jezus in India
- Hindoegoeden als superhelden
- De politiek van religieuze processies
- Religie en natuur: mooi, maar het milieu dan?
- Fotoreportage: India´s religiesAchttien jaar lang leefde Jezus in India, Nepal en Tibet, concludeert onderzoeker Paul van Oyen. Jezus verspreidde zijn boodschap en ging als volleerd yogi terug naar Palestina. Van Oyen ging in India op zoek naar sporen van de vergeten jaren van Jezus.

Vanaf de jaren zeventig figureren hindoegoden als superhelden in stripverhalen die kinderen kennis laten maken met het cultureel erfgoed van India. De laatste jaren zijn de goden steeds vaker terug te vinden in animatiefilms, computerspelletjes en tv-series.

Religieuze processies zijn een effectief politiek instrument om mensen te mobiliseren en hen een gevoel van eenheid te geven. De processies blijken niet zelden een goede gelegenheid om geweld tussen hindoes en moslims uit te lokken voor politiek gewin.

In de afgelopen decennia is de verbinding tussen religie en natuur op allerlei manieren een thema van discussie geworden. De relaties tussen cultuur, religie, levensbeschouwing enerzijds en hoe mensen zich gedragen ten opzichte van hun natuurlijke omgeving anderzijds blijken uitermate ingewikkeld. De kloof tussen mooie woorden en menselijk gedrag blijkt ook in India een valkuil.

Verder de vaste rubrieken zoals India Toen, Nieuws in het Kort, de culturele agenda en een gesprek over het dagelijks leven van een van de miljard Indiërs in One in a billion.

India Nu kan worden besteld via 030-2321340 en via website www.indianet.nl/indianu.html.
Losse nummers van India Nu kosten € 3,20 exclusief porto.

Abonnee worden? Meld u aan via het formulier op onze website!


India Nu heeft nu ook een pagina op Facebook. Zoek op 'India Nu' en word vriend!

Voor meer informatie over India Nu: klik hier.


méér persberichten Landelijke India Werkgroep....

Landelijke India Werkgroep - 16 juli 2012