print terug


PERSBERICHT

27 januari 2012
India Nu 195
- special 'Lijf en Leden' -
is nu verkrijgbaar!


Met onder meer de artikelen:

- Plastische chirurgie wint terrein
- Commercieel draagmoederschap is booming business
- Psychiatrie: keerzijde van de economische groei
- Sekseselectieve abortus blijft voortbestaanOok in India wordt plastische chirurgie steeds populairder. In de grote steden vinden steeds meer mannen en vrouwen uit de middenklasse het rechttrekken van een paar rimpels en het vullen van een lip net zo normaal als een gezichtsbehandeling of massage.

Steeds meer stellen reizen naar India om daar via commercieel draagmoederschap een baby te krijgen. Met het toenemen van het aantal draagmoeders, groeit ook de discussie. Is het een mooie manier om elkaar te helpen, of een onethische praktijk?

De economische groei in India biedt mensen kansen en mogelijkheden die voorheen ondenkbaar waren. Tegelijkertijd raken veel Indiërs meer in de problemen dan voorheen, met alle psychische problemen van dien. 'De onderklasse komt steeds vaker in het nauw.'>>

Abortus op basis van sekse is verboden in India, maar vindt nog steeds op grote schaal plaats. Van tijd tot tijd krijgt het onderwerp internationale aandacht. Dat gebeurde ook toen de journaliste Mara Hvistendahl in 2011 een boek hierover publiceerde. Wat voegt Hvistendahl toe aan wat we al weten?

Fotoreportage: 'Health Care in India'

Verder de vaste rubrieken zoals India Toen, Nieuws in het Kort, de culturele agenda en een gesprek over het dagelijks leven van een van de miljard Indiërs in One in a billion.

India Nu kan worden besteld via 030-2321340 en via website www.indianet.nl/indianu.html.
Losse nummers van India Nu kosten € 3,20 exclusief porto.

Abonnee worden? Meld u aan via het formulier op onze website!


India Nu heeft nu ook een pagina op Facebook. Zoek op 'India Nu' en word vriend!

Voor meer informatie over India Nu: klik hier.


méér persberichten Landelijke India Werkgroep....

Landelijke India Werkgroep - 28 januari 2012