print terug


PERSBERICHT

16 november 2011
India Nu 194 is nu verkrijgbaar!


Met onder meer de artikelen:

- Rapport LIW en SOMO zet veel in beweging
- India op de klimaattop in Durban
- Anti-corruptiewet wekt ongenoegen
- Rabindranath Tagore in NederlandOnder het Sumangali-systeem in kledingfabrieken in Zuid-India worden meisjes uitgebuit. Staatssecretaris Bleker noemde het een ‘afschuwelijke, barbaarse manier van omgaan met jonge vrouwen.’ Indiase organisaties riepen de solidariteit in van SOMO en de Landelijke India Werkgroep.>>

Op de klimaattop in Durban zal India een constructieve bijdrage moeten leveren om klimaatverandering en de gevolgen daarvan nog enigszins te beperken.

In april en augustus werden in India protestbijeenkomsten gehouden tegen de hardnekkige corruptie in het land. Sociaal-activist Anna Hazare heeft zichzelf opgeworpen als kopstuk van de beweging.

Dit jaar werd de 150ste geboortedag herdacht van Rabindranath Tagore. In 1920 bezocht Tagore Nederland, waar hij een enorm publiek trok bij zijn lezingen aan universiteiten, kerken en levensbeschouwelijke instellingen. Ook stond hij op de boekenplank van de meeste Nederlandse tienermeisjes.

Verder de vaste rubrieken zoals de fotoreportage, India Toen, Nieuws in het Kort, de culturele agenda en een gesprek over het dagelijks leven van een van de miljard Indiërs in One in a billion.

India Nu kan worden besteld via 030-2321340 en via website www.indianet.nl/indianu.html.
Losse nummers van India Nu kosten € 3,20 exclusief porto.

Abonnee worden? Meld u aan via het formulier op onze website!


India Nu heeft ook een pagina op facebook: www.facebook.com/tijdschrift.indianu

Voor meer informatie over India Nu: klik hier.

méér persberichten Landelijke India Werkgroep....

Landelijke India Werkgroep - 16 november 2011