print terug


PERSBERICHT

5 oktober 2011
India Nu 193 is nu verkrijgbaar!


Met onder meer de artikelen:

- Milieuactivisten vervolgd, spanning groeit in Centraal-India
- Vermogen overleden Sai Baba blijkt enorm
- Historische nederlaag CPI(M)
- Nieuwe lichting onafhankelijke filmmakers is de toekomstMilieuactivisten Ramesh Agrawal en Harihar Patel werden eind mei gearresteerd op verdenking van ‘het veroorzaken van ongerustheid en paniek’. Tot twee keer toe besloot de rechter hen niet op borgtocht vrij te laten. Amnesty International voerde campagne om beiden vrij te krijgen. Inmiddels zijn de milieuactivisten weer op vrije voeten, zij het op borgtocht.

Hoewel het overlijden van de goeroe Sathya Sai Baba op enige aandacht in de Nederlandse pers kon rekenen, hebben de daaropvolgende perikelen bij het in kaart brengen van zijn persoonlijke vermogen nauwelijks het nieuws gehaald. Toch maakt de vondst van bijna honderd kilo goud, zo’n driehonderd kilo aan zilver en 1,7 miljoen aan cash op z’n minst nieuwsgierig.

‘s Werelds langstzittende democratisch gekozen communistische regering is bij de deelstaatverkiezingen in West-Bengalen van afgelopen mei overtuigend verslagen door het Trinamool Congres van Mamata Banerjee.>>

Jonge filmmakers zetten in op nieuwe media en weten zo hun films te bekostigen en aan de man te brengen. Een groot deel van het publiek in India is nog niet klaar voor de rauwe inhoud van veel van deze films. Maar met een overgrote meerderheid aan jongeren in India moet dat wel gaan veranderen.

Verder de vaste rubrieken zoals de fotoreportage, India Toen, Nieuws in het Kort, de culturele agenda en een gesprek over het dagelijks leven van een van de miljard Indiërs in One in a billion.

India Nu kan worden besteld via 030-2321340 en via website www.indianet.nl/indianu.html.
Losse nummers van India Nu kosten € 3,20 exclusief porto.

Abonnee worden? Meld u aan via het formulier op onze website!


India Nu heeft ook een pagina op facebook: www.facebook.com/tijdschrift.indianu

Voor meer informatie over India Nu: klik hier.

méér persberichten Landelijke India Werkgroep....

Landelijke India Werkgroep - 5 oktober 2011