print terug


PERSBERICHT

31 januari 2011
India Nu 189 is nu verkrijgbaar!


Met onder meer de artikelen:

- Obama in India
- Arthouse films en theater van Rajat Kapoor
- Tweede generatie IndiŽrs terug naar India voor werk
- Indiase armoede verbeeld door Zuid-Koreaanse film
- WikiLeaks lekt documenten over IndiaDe Amerikaanse president Barack Obama bezocht eind 2010 op zijn rondreis langs Aziatische democratieŽn ook India. Obamaís twee belangrijkste agendapunten: zoveel mogelijk handelscontracten afsluiten en een gemeenschappelijke buitenlandse politiek formuleren. Het eerste lukte, maar het tweede lag een stuk ingewikkelder.>>

Clowns die een tragedie opvoeren en films over de zoektocht naar identiteit. Het Tropentheater in Amsterdam stond vier dagen in het teken van Rajat Kapoor, een van Indiaís meest interessante toneel- en filmregisseurs.

Steeds vaker keren tweede generatie IndiŽrs terug naar India voor een baan. Deze veelal goed geschoolde werkkrachten zijn meer dan welkom. Een speciaal visum voor IndiŽrs die overzee wonen, moet het gemakkelijker maken om aan de slag te gaan in hun land van oorsprong. En kansen te over zo lijkt het. ĎIndia maakt nu zoín spannende tijd door, dat ik erbij wil zijn om het mee te maken.í

De Zuid-Koreaanse regisseur Seong-Gyou Lee sloot vriendschap met de riksjatrekker Shalim en volgde hem een lange periode letterlijk op de voet. Dat resulteerde in 2006 in de documentaire My Barefoot Friend, onlangs vertoond op het Internationale Documentaire Filmfestival in Amsterdam.

Ook over India lekte WikiLeaks documenten. Daarbij zijn rapporten over martelpraktijken door het leger en de politie in Kashmir het meest in het oog springend. Verder bleek dat Rahul Gandhi, door velen gezien als de premier in de dop, de dreiging van hindoe-extremisten als een groter gevaar ziet dan het gevaar dat uitgaat van islamitische militanten.

Verder de vaste rubrieken zoals de fotoreportage, India Toen en een gesprek over het dagelijks leven van een van de miljard IndiŽrs in One in a billion.

India Nu kan worden besteld via 030-2321340 en via website www.indianet.nl/indianu.html.
Losse nummers van India Nu kosten € 3,20 exclusief porto.

Abonnee worden? Meld u aan via het formulier op onze website!


Voor meer informatie over India Nu: klik hier.

méér persberichten Landelijke India Werkgroep....

Landelijke India Werkgroep - 31 januari 2011