print terug


PERSBERICHT

24 juli 2010
India Nu 185/186

met als thema 'Nederland-India'

is nu verkrijgbaar!


Met onder meer de artikelen:

- Dutch design door Satyendra Pakhalé
- Indiërs grootste groep kennismigranten in Nederland
- Interviews met Indiërs in Nederland
- Non-dualiteit als leidraad voor managementDe zeer succesvolle designer Satyendra Pakhalé opereert vanuit Amsterdam en leerde in India van diverse stammen de fijne kneepjes van hun ambachten. `Design moet vooral menselijk en betekenisvol zijn. Helemaal in een tijd waarin technologische ontwikkelingen gelijk worden gesteld aan vooruitgang.´

Indiërs vormen de grootste groep kennismigranten in Nederland. Met een enorme arbeidspool aan hoogopgeleiden, halen Nederlandse bedrijven hun personeel maar wat graag uit India. De voorspelling is dat het aantal Indiase kennismigranten in Nederland de komende jaren alleen nog maar zal groeien.

Indiase wijsheden als leidraad voor management in Nederland. `Als bedrijven uitgaan van het grotere geheel, is dat én beter voor de organisatie én beter voor de mensen die er werken en de samenleving in het algemeen.´

In Nederland wonen volgens het CBS zo´n twintigduizend Indiërs. Wie zijn zij en wat vinden ze van Nederland? India Nu ging met twee vrouwen en een man in gesprek over Nederland en India.

Verder een column over werken bij een NGO in India en natuurlijk de vaste rubrieken zoals de fotoreportage, Nieuws in het kort, Hindoe-deities aan het woord>> en een gesprek over het dagelijks leven van een van de miljard Indiërs in One in a billion.

India Nu kan worden besteld via 030-2321340 en via website www.indianet.nl/indianu.html.
Losse nummers van India Nu kosten € 3,50 exclusief porto.

Neem nú voor € 45,00 een twee-jaar-abonnement op het tijdschrift India Nu, en ontvang als welkomstgeschenk het prachtige 208 pagina's tellende fotoboek Een wereld voor kinderen; opgroeien zonder kinderarbeid van Peter de Ruiter.
Aanmelding: stuur uw adresgegevens naar h.maas@indianet.nl o.v.v. '2-jr-abon'.
Wij sturen u dan meteen een acceptgiro voor de betaling van het abonnementsgeld.
(normale abonnementsprijs: € 23,50 per jaar)
Voor meer informatie over India Nu: klik hier.


méér persberichten Landelijke India Werkgroep....

Landelijke India Werkgroep - 3 augustus 2010