print terug


PERSBERICHT

9 april 2010
India Nu 184 is nu verkrijgbaar!


Met onder meer de artikelen:

- AOW-behoud in India na 7 jaar strijd
- In de bres voor NGO’s
- Privéscholen als redding voor het onderwijs?
- Belang van vakbonden voor scheepssloperijenIndiërs en Nederlanders die na hun 65e vanuit Nederland naar India vertrokken, verloren (gedeeltelijk) hun AOW-uitkering. ‘Onrechtvaardig’, oordeelde Wahid Saleh, de nestor van vele Indiërs in Nederland en de man achter de website Indiawijzer. Hij zette zich daarom in voor behoud van AOW in India.

Mumbai telt tienduizenden organisaties die zich inzetten om problemen in de samenleving aan te pakken. Voor elk probleem een NGO, lijkt het credo. Maar na een paar jaar lopen veel NGO’s vast. Dan kan stichting ATMA hulp bieden.

De Indiase overheid zoekt nieuwe mogelijkheden om er voor te zorgen dat alle kinderen in ieder geval het basisonderwijs voltooien. Een van de initiatieven richt zich op publiek-private samenwerking. Een aardverschuiving voor het onderwijs in India.

Op scheepssloperijen in India staat veiligheid niet hoog op het prioriteitenlijstje. Met de oprichting van vakbonden zijn de arbeidsomstandigheden van de metaalwerkers verbeterd.

Verder een nieuwe column en natuurlijk de vaste rubrieken zoals de fotoreportage, Hindoe-deities aan het woord>> en een gesprek over het dagelijks leven van een van de miljard Indiërs in One in a billion.

India Nu kan worden besteld via 030-2321340 en via website www.indianet.nl/indianu.html.
Losse nummers van India Nu kosten € 3,20 exclusief porto.

Neem nú voor € 45,00 een twee-jaar-abonnement op het tijdschrift India Nu, en ontvang als welkomstgeschenk het prachtige 208 pagina's tellende fotoboek Een wereld voor kinderen; opgroeien zonder kinderarbeid van Peter de Ruiter.
Aanmelding: stuur uw adresgegevens naar h.maas@indianet.nl o.v.v. '2-jr-abon'.
Wij sturen u dan meteen een acceptgiro voor de betaling van het abonnementsgeld.
(normale abonnementsprijs: € 23,50 per jaar)
Voor meer informatie over India Nu: klik hier.


méér persberichten Landelijke India Werkgroep....

Landelijke India Werkgroep - 9 april 2010