print terug


PERSBERICHT

2 december 2009
India Nu 182


Met onder meer de artikelen:

- Kinderarbeidvrije zones. Ook in Nederland?
- Sloppenwijktoerisme in Mumbai
- Coorg, het 'Schotland' van India
- Vechten tegen de boerencrisisIndia heeft ze al, kinderarbeidvrije zones>>. Je vindt er geen kinderen meer die op het land of in het huishouden werken. Ze zitten allemaal op school. Nederland zou mee moeten doen en kan bijvoorbeeld winkelstraten stimuleren waar alleen producten worden verkocht waar geen kinderarbeid aan te pas is gekomen. Het begin is gemaakt: in Amstelveen werd onlangs een - helaas tijdelijke - kinderarbeidvrije winkel geopend. Een voorbeeld om na te volgen.

Bill Clinton en Prince Charles deden het al>>. De nieuwe attractie in Mumbai, een sloppenwijktour. Gaat het hier om Ďarmoede-toerismeí voor de sensatiezoekende toerist, of hebben de rondleidingen andere bedoelingen?

Weelderige natuurgebieden, diepe ravijnen, intens groene rijstvelden en bewoners die whisky drinken en wapens dragen. Een tocht door Coorg.

India heeft niet alleen te maken met een financiŽle crisis, maar moet ook het hoofd bieden aan een crisis op het platteland. Op kleine schaal nemen boeren het heft in eigen hand en gaan verdorde velden weer bloeien. Dat geeft hoop voor de toekomst.

Verder natuurlijk de vaste rubrieken zoals de fotoreportage, Hindoe-deities aan het woord>> en een gesprek over het dagelijks leven van een van de miljard IndiŽrs in One in a billion.

India Nu kan worden besteld via 030-2321340 en via website www.indianet.nl/indianu.html.
Losse nummers van India Nu kosten € 3,20 exclusief porto.

Neem nú voor € 45,00 een twee-jaar-abonnement op het tijdschrift India Nu, en ontvang als welkomstgeschenk het prachtige 208 pagina's tellende fotoboek Een wereld voor kinderen; opgroeien zonder kinderarbeid van Peter de Ruiter.
Aanmelding: stuur uw adresgegevens naar h.maas@indianet.nl o.v.v. '2-jr-abon'.
Wij sturen u dan meteen een acceptgiro voor de betaling van het abonnementsgeld.
(normale abonnementsprijs (vanaf 1-1-2010): € 23,50 per jaar)
Voor meer informatie over India Nu: klik hier.


méér persberichten Landelijke India Werkgroep....

Landelijke India Werkgroep - 2 december 2009