print terug


PERSBERICHT

14 juli 2008
India Nu zomernummer 2008

Special India-Pakistan


Zestig jaar na de splitsing tussen India en Pakistan is de twist nog altijd actueel. De Koude Oorlog tussen deze landen is weer opgelaaid. Een oorlog, zo lijkt het, die wordt uitgevochten in Afghanistan. Natuurlijk is ook Kashmir, de Indiase staat met een overwegend moslimbevolking, de speelbal van dit conflict. Lees alles over de achtergronden hierover in het zomernummer. Waarom staat de verhouding tussen de rivaliserende staten meer dan ooit op gespannen voet? Welke rol speelt de Taliban hierin? Kenners als de internationaal befaamde journalist Ahmed Rashid werpen hun licht op de zaak.

Veel achtergronden over de Pakistaanse politiek en de politieke elite na de moord op Benazir Bhutto en de verkiezingen afgelopen voorjaar. Veel aandacht dus voor de politieke dynastie van de Bhutto’s en hun nog altijd grote invloed.

Behalve zware politiek, rivaliteiten en machtsconflicten gelukkig ook iets luchtigs: de stroperigheid en hilariteit op een Bollywoodfilmset, een sfeervolle fotoreportage van een bruiloft in Kashmir, maar ook een verrassende kijk op het Nederlands zorgsysteem door Indiase ogen en een gesprek met Anand Teltumbde, de schoonzoon van Dalitheld Ambedkar, over de Dalit-identiteit.


Voor meer informatie over India Nu: klik hier.


méér persberichten Landelijke India Werkgroep....

Landelijke India Werkgroep - 14 juli 2008