print terug


PERSBERICHT

19 maart 2008
India Nu: zo gevarieerd als India zelf!


De nieuwste India Nu, nummer maart-april 2008, gaat van start met een artikel over de Tata Nano, de goedkoopste auto ter wereld die het bezit van een auto mogelijk moet maken voor miljoenen Indiërs. Het blad eindigt met een oude auto die al sinds jaar en dag het Indiase straatbeeld siert, de onverwoestbare Ambassador.

Tussen deze artikelen in, kunt u lezen over actuele Indiase kunst, de overwinning van hindoe-nationalist Modi met zijn BJP partij in Gujarat, over illegale adopties van Indiase kinderen, over de held van de Dalits Dr. Bhimrao Ambedkar en zijn bekering tot het Boeddhisme, en over een dierenhospitaal in Rajasthan.

In de fotoreportage zijn gelukzoekers in Goa vereeuwigd. Ganesha komt voorbij in de rubriek ‘Hindoe-deďties aan het woord’ en columniste Veerle stuit op begravenissen in potten. Verder is er zoals altijd nieuws in het kort en een agenda met muziek, dans, film en theatervoorstellingen in Nederland.

Kortom, een mooie afspiegeling van de enorme diversiteit aan onderwerpen die een land als India te bieden heeft.

U kunt een abonnement nemen op dit enige Nederlandstalige blad over India voor € 20,50 per jaar (5 nummers, inclusief 1 dubbelnummer). Bel, schrijf of mail de LIW voor een abonnement (zie kader hieronder).

Voor nieuwe abonnees stellen wij het prachtige fotoboek Een wereld voor kinderen; opgroeien zonder kinderarbeid van Peter de Ruiter (zie www.kinderarbeid.nl) beschikbaar met een flinke korting. Het 207 pagina’s dikke boek met honderden foto’s kunt u bij een abonnement op India Nu bestellen voor € 12,50 (inclusief porto). Deze actie duurt tot 1 juli 2008!
Abonnee worden? Meld u aan:
  • telefonisch, via 030-2321340;
  • via een formulier op www.indianet.nl;
  • door het abonnementsgeld (€20,50 per jaar) te storten op giro 2483548 t.n.v. Landelijke India Werkgroep, Utrecht o.v.v. 'abonnement India Nu'; uw abonnement gaat dan in met het meest recente nummer.
Als u het boek "Een wereld voor kinderen" ontvangen wilt voor € 12,50,
vermeld dat dan bij bovenstaande handelingen!


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Hans Maas, tel. 030-2321340; email: h.maas@indianet.nl
Landelijke India Werkplaats, Mariaplaats 4e, 3511 LH Utrecht


méér persberichten Landelijke India Werkgroep....

Landelijke India Werkgroep - 21 maart 2008