terug / back

Leven als Dalit: 'Kastelozen' in hedendaags India

Dalit lives: 'Outcastes' in contemporary India

fotoboek Paul van der Stap (foto’s) & Elisa Veini (tekst)

Documentairemakers Paul van der Stap en Elisa Veini maakten in 2003 en 2004 twee reizen naar Zuid- en West-India, waar ze contact legden met Dalit-gemeenschappen in steden en op plattelandsgebieden.


Bekijk of reserveer HIER de tentoonstelling Stop kastendiscriminatie!
In februari 2005 is hun fotoboek Leven als Dalit: ‘Kastelozen’ in hedendaags India – Dalit lives: ‘Outcastes’ in contemporary India verschenen. In een essay en 70 zwartwitfoto’s schetsen zij een beeld van de levenssituatie van de Dalits, die met meer dan 170 miljoen mensen ruim een zesde deel van de Indiase bevolking uitmaken. Ondanks wetten die kastendiscriminatie verbieden, wordt het merendeel van de Dalits nog dagelijks geconfronteerd met sociale uitsluiting en economische uitbuiting. Naarmate het bewustzijn van Dalits over hun rechten groeit, antwoorden hogere kasten vaker met geweld. Het boek doet verslag van dramatische gebeurtenissen zoals geweldplegingen, huisverbrandingen en gedwongen tempelprostitutie. Dalit vrouwen en mannen vertellen over de discriminatie in het dagelijkse leven, op school, in het werk en tijdens feesten. Toch is in de foto's ook de trots te zien waarmee deze mensen in het leven staan en hun strijd voeren voor gelijke rechten.

Geïnteresseerden in het boek kunnen ook de website www.titojoe-docs.nl raadplegen of een e-mail sturen naar DalitLives@tiscali.nl.

Tweetalige (Nederlands/Engels) editie. Uitgave: Titojoe Documentaries, februari 2005. ISBN: 90-809375-1-7. Prijs: € 17,50 excl. porto.
De verzendkosten binnen Nederland bedragen voor 1 of 2 exemplaren ongeveer € 4,00, voor 3 tot 6 exemplaren € 6,50.


Bestelformulier

U kunt het boek "Leven als Dalit: 'Kastelozen' in hedendaags India" bestellen
bij de Landelijke India Werkgroep.
Vul daartoe onderstaand formulier in en klik op de VERZEND-knop!
Wij zullen u de bestelling (met acceptgiro) zo snel mogelijk toesturen.

aantal exemplaren*:naam*:
organisatie:
adres*:
postcode*:
plaats*:
land:
(indien NIET Nederland)
e-mail:
telefoon:
  * invullen verplicht


Bedankt voor uw bestelling!

Landelijke India Werkgroep / India Committee of the Netherlands - 28 september 2005