terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd in: Telegraaf, 29-7-1995      

Jeugd tegen kinderarbeid

WAGENINGEN - Een meerderheid van de jeugd vindt het een prima idee om een label te hangen aan kledingstukken die door kinderhanden zijn gemaakt. Veertig procent is zelfs bereid f 25,- meer te betalen voor een spijkerbroek die zonder kinderarbeid is gemaakt. Dit blijkt uit een onderzoek dat de Hogeschool Diedenoord in Wageningen heeft uitgevoerd.

Leerlingen in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar werd gevraagd wat zij van kinderarbeid vinden. Het merendeel is voor een keurmerk, zodat ze zelf kunnen kiezen welk produkt ze kopen. Daarnaast geloven ze dat een label helpt om kinderarbeid tegen te gaan.
Dertig procent van de leerlingen zei geen f 25,- extra voor kleding of schoenen over te hebben die zonder het gebruik van kinderen zijn gemaakt. Ze vinden dat de regeringen van landen waar kinderarbeid wordt verricht aansprakelijk zijn.
Volgens de Landelijke India Werkgroep is f 25,- voor jongeren ook veel geld. De Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen heeft echter becijferd dat een spijkerbroek maar een paar gulden duurder wordt als de loonkosten worden verdubbeld om zo kinderarbeid uit te bannen.LIW IN 'T NIEUWS

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Kinderarbeid & Onderwijs

HOME Landelijke India Werkgroep

Landelijke India Werkgroep - 3 juli 2003