terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd op Ouders.net, ±24-7-2010


India: "Alle scholieren en studenten een iPad"


De Indiase minister van Arbeid wil alle studenten en scholieren in zijn land voorzien van een Indiase versie van de iPad, zo meldt dagblad Trouw. Vanaf begin volgend jaar moeten 'tablet pc's' beschikbaar zijn voor slechts 27 euro per stuk.

De laptops worden gevoed met zonne-energie, aangezien op veel plaatsen in India nog geen stroomvoorzieningen voorhanden zijn. Alleen de meest basale programma's zullen op de Indiase iPad ge´nstalleerd worden, zoals OpenOffice software voor tekstverwerking, een multimediaspeler en een internetbrowser.

India besloot vanwege de kosten vijf jaar geleden niet mee te doen met het project One laptop per child. Dat Amerikaanse initiatief had voor ogen om ieder kind in ontwikkelingslanden te voorzien van een goedkope PC van 100 dollar. De IndiŰrs wilden eerst investeren in de basisvoorzieningen in het onderwijs, zoals schoolgebouwen.

Gerard Oonk, directeur van de Landelijke India Werkgroep vindt het een mooi initiatief, maar zet vraagtekens bij de uitvoerbaarheid: 'Onderwijzers komen vaak niet opdagen, er zijn nauwelijks leermiddelen en klassen bestaan soms uit meer dan honderd leerlingen. Leg dan maar eens uit hoe zo'n laptop werkt'.


terug LIW in de pers Kinderarbeid & Onderwijs HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 15 februari 2011