terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd op FairTradeGemeenten.nl, 7-6-2010


Actie tegen kinderarbeid succesvol


De internationale conferentie over kinderarbeid die 10 en 11 mei in Den Haag plaatsvond, is succesvol verlopen. De campagne ĎStop Kinderarbeid - School, de beste werkplaats' heeft een petitie aangeboden om aan te dringen op een aanpak tegen alle vormen van kinderarbeid die het recht op onderwijs in de weg staan.

De Landelijke India Werkgroep heeft deze actie tegen kinderarbeid samen met FNV opgezet. De petitie werd overhandigd door Agnes Jongerius, de voorzitter van de FNV, en Venkat Reddy van Hivos partner MV Foundation (India) aan Minister Donner. De ondertekenaars van de petitie dringen aan op een fundamentele verandering in de aanpak van kinderarbeid: het verleggen van de focus op de ergste vormen van kinderarbeid naar een brede aanpak van alle vormen van kinderarbeid, gekoppeld aan onderwijs voor iedereen.

Internationaal is afgesproken (Millenniumdoel 2) om te zorgen dat elk kind in 2015 op school zit. Dat lukt alleen door alle kinderarbeid uit te bannen. Ervaring van partnerorganisaties van de campagne laat zien dat dit streven niet alleen wenselijk maar ook haalbaar is. Organisaties uit ondermeer India, Ghana, Marokko, AlbaniŽ, EthiopiŽ, Oeganda en Zimbabwe waren op de conferentie aanwezig om hun ervaringen te delen.

Via de Fairtrade Gemeente campagne zet je je natuurlijk ook in om kinderarbeid uit de wereld te helpen!


terug LIW in de pers Kinderarbeid & Onderwijs HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 30 augustus 2011