terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd in Ode, 2-6-2010


Demissionair Minister Verhagen ontvangt eerste exemplaar handleiding tegen kinderarbeidMinister Maxime Verhagen, Gerard Oonk (LIW) en Agnes Jongerius (FNV)

Consumenten willen graag producten zonder kinderarbeid, en het bedrijfsleven moet ze daarbij helpen door duidelijke informatie te bieden. In kledingzaak McGregor aan de PC Hooftstraat in Amsterdam kreeg minister Verhagen het eerste exemplaar van de handleiding ‘Van werk naar school’ van de coalitie Stop Kinderarbeid.

De handleiding is gemaakt door de campagnecoalitie 'Stop kinderarbeid’ (Hivos, FNV, AOb, LIW, ICCO & Kerk in Actie, Stichting Kinderpostzegels). Ze biedt achttien concrete aanbevelingen over hoe bedrijven álle vormen van kinderarbeid in hun productieketen kunnen uitbannen én kunnen zorgen dat ook arbeidsrechten van werknemers worden nageleefd. Daarnaast biedt de handleiding ondersteuning voor overheden bij het overwegen en (her)formuleren van hun kinderarbeidbeleid.

Bij de overhandiging van het eerste exemplaar gingen Minister Verhagen en Agnes Jongerius gingen in gesprek met ondernemers die deelnemen aan de Fair Wear Foundation (FWF). In de Fair Wear Foundation werkt een groeiend aantal bedrijven uit de kledingbranche samen met vakbonden en maatschappelijke organisaties om de arbeidsomstandigheden bij de leveranciers van Nederlandse kledingbedrijven te verbeteren. FWF controleert dit. McGregor is een van de bedrijven die aan de Fair Wear Foundation deelnemen.

De campagne 'Stop Kinderarbeid - School, de beste werkplaats' roept niet alleen bedrijven maar ook regeringen en internationale organisaties op meer tegen kinderarbeid te doen.

Download de handleiding 'Van werk naar school'


terug LIW in de pers Kinderarbeid & Onderwijs HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 3 jun 2010