terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd door Telegraaf.nl, 7-10-2009


Lijst brengt risico op kinderarbeid in kaartDEN HAAG (AFN) - Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) wil bedrijven steunen bij het aanpakken van kinder- en dwangarbeid. Voorkomen moet worden dat ze producten uit het buitenland laten komen die niet deugen. Daarom komt Heemskerk met een lijst van producten en landen waarbij sprake is van risico op kinderarbeid.

Die Nederlandse lijst wordt gebaseerd op een reeds bestaande Amerikaanse lijst van 122 producten en 58 landen. Die lijst geeft niet aan dat alle producten uit die landen met kinderarbeid tot stand zijn gekomen, maar wel dat daar belangrijke aanwijzingen voor zijn. De lijst geeft geen informatie over afzonderlijke bedrijven.

Door de Amerikaanse lijst toe te spitsen op de Nederlandse situatie kunnen bedrijven alert zijn om schrijnende situaties te voorkomen, aldus Heemskerk. Volgens de campagne "Stop Kinderarbeid" komt kinderarbeid niet alleen voor in de landbouw en de mijnbouw, maar ook bij het maken van schoeisel, textiel en speelgoed.


terug LIW in de pers Kinderarbeid & Onderwijs HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 7 oktober 2009