terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd door OhmNet / Chatney.nl, september 2008

door:
Jashwant Sing

Op reis tegen kinderarbeid


Begin augustus vertrok een groep van 10 jongeren voor 2 weken richting India. Dit in het kader van de campagne 'Stop Kinderarbeid’ – School is de beste werkplaats’. Tijdens de reis door India hield Jashwant Sing, een van de vrijwilligers een dagboek bij voor Chatney.nl. Lees hieronder zijn ervaringen...

Even kort over mezelf..
Ik ben Jashwant Sing. Ik ben 21 jaar en woonachtig in Nieuwegein. Momenteel doe ik de opleiding Communicatiemanagement op de Hogeschool Utrecht. In het dagelijks leven ben ik naast school veel bezig met muziek en voetbal ik in competitieverband.

Op de website www.hindulife.nl heb ik gelezen over de campagne 'Stop Kinderarbeid’ – School is de beste werkplaats’. Deze organisatie is op zoek naar 10 enthousiaste en creatieve jongeren tussen de 18 en 23 jaar voor een 14 dagen durende reis naar Andhra Pradesh, India.

Omdat dit artikel mij erg aansprak heb ik toen besloten om hierop te reageren. Meteen de dag daarna kreeg ik al een mailtje terug of ik telefonisch een afspraak wilde maken met één van de begeleiders. Het is toen vrij snel gegaan. Ik ben op gesprek gegaan en toen wisten beide begeleiders mij te vertellen dat de kans dat ik mee zou gaan aanzienlijk was. Ik keerde toen met een goed gevoel huiswaarts. Diezelfde avond nog kreeg ik een telefoontje dat ik inderdaad mee mag met deze reis. Ik vond het helemaal geweldig.

In de periode erna hebben we een kennismakingsbijeenkomst gehad met de hele groep. Het doel van deze bijeenkomst was om elkaar te leren kennen en te weten met wie je op reis gaat. Dit was een leuke dag waarin we heel veel voorlichting hebben gehad over het land, de cultuur, de mensen en natuurlijk over kinderarbeid in India.

Een paar weken voor vertrek hebben we een voorbereidingsdag gehad. Tijdens deze dag hebben we ons als groep voorbereid op deze reis. We hebben gewerkt aan het groepsgevoel d.m.v. een aantal spelletjes. Ook hebben we uitgebreid de zogeheette draagvlakversterkende activiteiten doorgenomen. De bedoeling is dat we na de reis, individueel of als groep, activiteiten gaan uitvoeren om mensen op de hoogte te stellen. Daarbij kan je denken aan presentaties, workshops, lezingen, maar ook bijvoorbeeld een benefietfeest of met een kraampje gaan staan tijdens een groot festival.

Het lijkt mij een geweldige ervaring om aan deze campagne mee te mogen doen en dat ik op deze manier een aandeel kan hebben in de strijd tegen kinderarbeid in India. India is het land waar mijn voorouders vandaan komen en zodoende heb ik een band met dit land, ondanks het feit dat ik er nog nooit ben geweest. Ik heb altijd een speciaal gevoel bij kinderen en het doet me daarom pijn om te zien dat in grote delen van India kinderen op deze manier worden behandeld.

.....

Lees het hele dagboek op: www.ohmnet.nl/chatney/generalInfo.aspx?lIntEntityId=367.


terug LIW in de pers Kinderarbeid HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 17 september 2008