terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd door www.rijksoverheid.nl, 29-1-2008


Geschil Indiase kledingfabrikant en actiegroepen beëindigdHet conflict tussen de Indiase kledingfabrikant Fiber & Fabrics International en dochterbedrijf Jeans Knit Private Limited en de ngo's Schone Kleren Kampagne en Landelijke India Werkgroep, XS4ALL en Antenna is beŽindigd.

Minister van Staat Ruud Lubbers heeft vanaf medio december 2007 met de partijen gesproken om een structurele oplossing te vinden voor de gerezen conflicten. Eind januari 2008 hebben partijen hun geschil beŽindigd.

Lubbers bemiddelde op verzoek van de Nederlandse en Indiase regering, de ngoís Schone Kleren Kampagne en Landelijke India Werkgroep (SKK/LIW), XS4ALL en Antenna (internet providers), en het Indiase kledingbedrijf Fiber & Fabrics International en dochterbedrijf Jeans Knit Private Limited (FFI/JKPL).

Het kabinet noemt de uitkomst van de bemiddelingspoging van Lubbers een goede, creatieve uitkomst voor alle partijen, maar ook voor de werknemers van FFI. Ook wordt vastgesteld dat niet alleen het maken van de afspraken een mijlpaal is, maar zeker ook de naleving ervan.

De regering benadrukt dat maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk is voor Nederland, maar ook voor India.


terug LIW in de pers Schone kleding HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 9 februari 2011