terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd door Indymedia BE, 13-12-2007

door:
Schonekleren

Fibres and Fabrics International Pvt. Ltd. (FFI) probeert met juridische procedures actievoerders de mond te snoerenFibres and Fabrics International Pvt. Ltd. (FFI) probeert met juridische procedures actievoerders de mond te snoeren i.p.v. de arbeidsomstandigheden in hun fabrieken in India te verbeteren.

Al sinds juli 2006 geldt voor een aantal Indiase organisaties een gerechtelijk spreekverbod. Deze 'gagging order' heeft grote gevolgen voor de lokale vakbonden en NGO’s die hun werk niet meer naar behoren kunnen doen. Zij mogen immers geen informatie over de arbeidsomstandigheden bij FFI delen met anderen.

En op 1 december gelastte het 'magistrate court' in Bangalore (India) de arrestatie van acht Nederlandse medewerkers van de Schone Kleren Kampagne, de Landelijke India Werkgroep en internetprovider Antenna. Het arrestatiebevel houdt verband met het verspreiden van berichten over de arbeidsomstandigheden bij FFI. Het gerechtshof heeft het Indiase ministerie van Binnenlandse Zaken gevraagd een arrestatiebevel uit te vaardigen en om uitlevering van de Nederlanders te vragen.

FFI actie website
We vragen organisaties om vanaf maandag 17 december het volgende op hun website te plaatsen.

  • Een kort bericht (inspiratie kan je halen uit achtergrondinformatie hieronder).
    De 2 onderzoeksrapporten over de arbeidsomstandigheden bij FFI in India (in bijlage)

  • Een link naar http://www.schonekleren.be waar informatie te vinden is over de verdere ontwikkelingen

  • Gelieve zo gauw mogelijk te laten weten of je organisatie dit wil doen. En als het bericht op jullie website staat, stuur dan de link nog eens door.Download: FFI rapport 1.pdf.


terug LIW in de pers Schone Kleding HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 4 januari 2008