terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd door Textilia, 10-12-2007


G-Star trekt zich terugG-Star onderneemt actie tegen de Indiase kledingfabrikant FFI waar de orders lopen. Het label kwam in opspraak door de arbeidsomstandigheden van de werknemers.

G-Star heeft besloten de zakelijke relatie met de fabrikant te stoppen. Het label ontving al enkele malen een advies voor ’’exit strategie’’ van De Schone Kleren Kampagne en Landelijke India Werkgroep. Volgens hen is G-Star mede verantwoordelijk voor de arbeiders die hun producten maken. G-Star schijnt op hun beurt te zeggen onafhankelijk onderzoek te hebben gedaan naar de arbeidsomstandigheden, waaruit blijkt dat deze in overeenstemming zijn met alle internationale aanvaarde maatstaven.

Dit betekent dat de teruggetrokken orders bij fabrieken in directe omgeving van FFI geplaatst zouden moeten worden, die wel verantwoord produceren. De lopende orders kunnen volgens beide partijen worden afgemaakt.
G-Star maakt in verklaringen niet duidelijk hoe ze verantwoordelijkheid gaan nemen ten opzichte van arbeiders van FFI na het terugtrekken van de orders.

Sinds eind 2005 zijn G-Star en de Schone Kleren Kampagne/ Landelijke India werkgroep met elkaar in discussie over het niveau van de arbeidsomstandigheden in de kledingfabriek. G-Star heeft naar eigen zeggen sindsdien onderzoek gedaan naar de arbeidsomstandigheden.


terug LIW in de pers Schone Kleding HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 9 januari 2008