terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd in De Stentor, Sp!ts e.a., 3-12-2007


'Arresteer Nederlandse actievoerders'BANGALORE - De rechtbank in India heeft gisteren opdracht gegeven tot de arrestatie van acht medewerkers van de drie organisaties Schone Kleren Kampagne (SKK), de Landelijke India Werkgroep (LIW) en internetprovider Antenna die zijn aangeklaagd wegens smaad. Dat hebben de organisaties gisteren laten weten.

Volgens de betrokkenen is het arrestatiebevel uitgevaardigd omdat de Indiase kledingfabrikant Fibres and Fabrics International (FFI) een smaadklacht heeft ingediend tegen de organisaties en de internetproviders die ze toegang geven tot internet.

FFI voelt zich in goede naam en eer aangetast omdat SKK en LIW een rapport op internet publiceerden met verklaringen van werknemers van FFI en dochteronderneming Jeans Knit over de slechte werkomstandigheden bij de kledingfabrikant. FFI en Jeans Knit beschuldigen de Nederlandse campagnevoerders van cybercrime, racistische en xenofobische handelingen en smaad. De bedrijven zijn het beu dat de actiegroepen blijven hameren op betere arbeidsomstandigheden in de textielfabrieken. Jeans Knit produceert onder meer voor G-Star.

Volgens SKK, LIW en Antenna is sprake van een "schijnproces" De organisaties dringen er bij de Nederlandse regering op aan niet akkoord te gaan met uitlevering. (ANP)


terug LIW in de pers Schone Kleding HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 3 december 2007