terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd door FEMBusiness.nl, 2-11-2007

door:
René Bogaarts

Indiase kledingproducent dagvaardt Xs4allDe Indiase spijkerbroekenfabrikant FFI die onder vuur ligt van actiegroepen heeft internetaanbieder XS4all gedagvaard.

FFI zet Nederlandse organisaties verder onder druk. Na stafmedewerkers van de actiegroep Schone Kleren Kampagne (SKK) en de Landelijke India Werkgroep (LIW), heeft de FFI nu internetproviders XS4all en Antenna voor de rechtbank in Bangalore gedaagd.

SKK en LIW ageren tegen FFI omdat deze weigert vakbond Gatwu toe te laten, en werknemers intimideert. De gedaagden durven niet naar India te reizen omdat er een arrestatiebevel tegen hen is uitgevaardigd. “Kunnen we daarna India uit?”, vraagt SKK-medewerkster Tessel Pauli.

Met de rechtszaak probeert FFI critici het zwijgen op te leggen. Pauli vreest dat er een internationaal arrestatiebevel komt, met het risico dat ze overal kunnen worden uitgeleverd aan India om daar hun proces af te wachten. FFI vindt KPN-dochter XS4all en Antenna medeverantwoordelijk voor de informatie die SKK en LIW op het net zetten. FFI, dat ook voor G-Star werkt, is deels in handen van een Nederlander. Volgens diens woordvoerder wordt de zaak vanuit India geregisseerd.


terug LIW in de pers Schone Kleding HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 5 december 2007