terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd in Reformatorisch Dagblad, 17-10-2007


"Koningin moet in India voor armen opkomen"UTRECHT - Koningin Beatrix moet tijdens haar staatsbezoek aan India volgende week aandacht vragen voor de armen en (kinder)arbeiders in het land.

Dat schrijft de Landelijke India Werkgroep (LIW) in een open brief aan de koningin. De werkgroep wijst op de "uitbuiting en discriminatie" van Dalits, de kastelozen. De LIW vindt dat de Indiase regering te weinig doet om deze groep te helpen.

De LIW vraagt ook aandacht voor de positie van kinderarbeiders. "Volgens de Indiase regering werken er bijna 13 miljoen kinderen, maar onafhankelijke schattingen lopen op tot 100 miljoen", aldus de brief. Veel kinderen verrichten volgens de LIW slavenarbeid onder gevaarlijke omstandigheden.

De LIW hoopt verder dat koningin Beatrix in gesprekken de positie van de arbeiders ter sprake brengt. "Negen van de tien werkende IndiŽrs moeten het zonder bescherming van arbeidswetten stellen", aldus de organisatie, waarvan medewerkers al vier jaar geen visum voor India kunnen krijgen.


terug LIW in de pers Kinderarbeid & Onderwijs HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 17 oktober 2007