terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd op Ispam.nl, 9-10-2007


Nederlandse ISP's voor Indiase rechter gesleept wegens smaadDe Nederlandse ISP’s Antenna en XS4ALL zijn net als de actiegroepen Schone Kleren Kampagne (SKK) en de Landelijke India Werkgroep voor de Indiase rechter gedaagd. Inzet van de rechtszaak is het feit dat de actiegroepen leugens zouden verspreiden over de Indiase spijkerbroekenfabrikant Fibres and Fabrics International (FFI).

XS4ALL levert enkel een internetverbinding aan een van de actiegroepen én is niet eens verantwoordelijk voor de hosting van de websites, zo laat XS4ALL woordvoerder Niels Huijbregts in de comments weten.

XS4ALL weet niet zo goed wat ze met de situatie aanmoeten en maakt zich vooral zorgen over de vraag of de rechtszaak gevolgen kan hebben voor haar directie. Door het Indiase Metropolitan Magistrate Court of Bangalore is namelijk een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen alle gedaagden, dat mogelijk gisteren is omgezet in een internationaal opsporingsbevel.

Deze rechtszaak is duidelijk intimidatie van Nederlandse burgers en bedrijven. Door het SP-kamerlid Van Gesthuizen zijn er dan ook vragen over gesteld aan de minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen. De inhoudelijke beantwoording van de vragen laat nog even op zich wachten, maar de minister liet wel weten de ontwikkelingen op de voet te volgen!


zie ook hier


terug LIW in de pers Schone Kleding HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 11 oktober 2007