terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd op NRC.nl/nu.nl/Telegraaf.nl, 8-10-2007
XS4ALL voor Indiase rechter wegens smaadBangalore / Amsterdam, 8 okt. - Internetproviders XS4ALL en Antenna moeten net als de actiegroepen Schone Kleren Kampagne (SKK) en de Landelijke India Werkgroep 30 november wegens laster en smaad voor de Indiase rechter verschijnen. Dat hebben XS4ALL en Schone Kleren Kampagne maandag gezegd.

De Indiase spijkerbroekenfabrikant Fibres and Fabrics International (FFI) heeft alle partijen voor de rechter gedaagd omdat ze leugens zouden hebben verspreid over de arbeidsomstandigheden bij FFI. XS4ALL en Antenna zijn de internetproviders van SKK en de Landelijke India Werkgroep. Zij zijn aangeklaagd omdat de gewraakte uitlatingen via een door hen geleverde verbinding de wereld zijn ingegaan.

XS4ALL weet zich niet goed raad met de situatie. "In Europa is geregeld dat providers niet aansprakelijk zijn voor uitlatingen die klanten via een door hen geleverde verbinding doen", zegt een woordvoerder van XS4ALL. "Het lijkt erop dat dat in India niet of in ieder geval anders is geregeld."

XS4ALL vindt de zaak uitermate vervelend en het kost hen veel tijd en geld. Zo hebben zij advocaten in India moeten inschakelen en is de juridische afdeling in Nederland er druk mee. "De vraag is of deze aanklacht bijvoorbeeld gevolgen heeft voor onze directie."

SKK heeft maandag een informatief onderhoud over de kwestie gehad met vertegenwoordigers van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken. (ANP)


terug LIW in de pers Schone Kleding HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 11 oktober 2007