terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd op/in Intermediairpw.nl, De Telegraaf, 25-7-2007
Rechtszaak tegen Nederlandse activisten uitgesteldAMSTERDAM - De rechtszaak die de Indiase kledingfabriek Fibres and Fabrics International (FFI) tegen de Nederlandse Schone Kleren Kampagne en de Landelijke India Werkgroep heeft aangespannen, staat voorlopig op een laag pitje. FFI voelt zich door acties van beide groeperingen in goede naam en eer aangetast en heeft een proces wegens smaad aangespannen.

Aanvankelijk zou de zaak op 25 juni dienen bij een rechtbank in Bangalore. De rechter verleende de Nederlanders uitstel tot 27 juli. Volgens woordvoerster Christa de Bruin van de Schone Kleren Kampagne gaat ook deze zitting niet door omdat de Nederlanders een verzoek hebben ingediend om de zaak te laten behandelen door een hogere Indiaase rechtbank. „Het is nu afwachten of die rechtbank ons verzoek accepteert”, aldus De Bruin woensdag.

Fibres and Fabrics International en dochteronderneming Jeans Knit beschuldigen de Nederlandse campagnevoerders van cybercrime, racistische en xenofobische handelingen en smaad. De bedrijven zijn het beu dat beide actiegroepen blijven hameren op betere arbeidsomstandigheden in de textielfabrieken. Jeans Knit produceert onder meer voor G-Star, Gap en Mexx.


terug LIW in de pers Schone Kleding HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 6 augustus 2007