terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd op: NU.nl, 2-8-2006


India verbiedt alle kinderarbeidNEW DELHI - India stelt een volledig verbod op kinderarbeid in. Vanaf oktober mogen Indiase kinderen onder de veertien ook niet meer werken in de horeca of als huishoudelijke hulp.

Dit hebben officiŽle bronnen woensdag laten weten. Tot nu toe was kinderarbeid in India al verboden in fabrieken, mijnen en op andere gevaarlijke arbeidsplaatsen. Desondanks werken kinderen nog massaal in fabrieken omdat de naleving van de wet niet wordt afgedwongen.

Armoede
Volgens de Wereldbank werken in India zo'n 44 miljoen kinderen. Dat is het hoogste aantal in de wereld. Armoede is een belangrijke oorzaak voor het verschijnsel. Kinderen leveren vaak een onmisbare bijdrage aan het gezinsinkomen, ook al worden zij slecht betaald. De internationale campagne Stop Kinderarbeid - School, De Beste Werkplaats juicht het besluit van de Indiase regering toe. In een woensdag verspreide verklaring wordt wel betreurd dat het werk in de landbouw en in het eigen huishouden niet aan banden is gelegd.


terug LIW in de pers Kinderarbeid & Onderwijs HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 3 augustus 2006