terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd in o.a: De Gooi- en Eemlander, De Stentor, Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, Leeuwarder Courant, BN de Stem, Limburgs Dagblad, Sp!ts, Volkskrant.nl, BNR Nieuwsradio, 18-1-2006

Balkenende in India voor driedaags bezoek


BANGALORE - Premier Balkenende is dinsdagavond aangekomen in de Zuid-Indiase stad Bangalore. Vanaf woensdag brengt Balkenende een driedaags bezoek aan India, waarbij hij ook de hoofdstad New Delhi bezoekt.

De anderhalve dag in Bangalore staat vooral in het teken van informatie- en communicatietechnologie. Balkenende, tevens voorzitter van het Innovatieplatform, bezoekt onder meer een vestiging van Philips.

In het noordelijker gelegen New Delhi staan vanaf donderdag onder meer gesprekken met minister-president Manmohan Singh en president Abdul Kalam gepland.

De Landelijke India Werkgroep (LIW) roept de premier op 'verantwoord ondernemen' en kastendiscriminatie aan te kaarten bij zijn gastheren. Nederland is een van de drie grootste investeerders in India en kan bijdragen aan naleving van arbeidsrechten en het verminderen van discriminatie van kastelozen op de arbeidsmarkt, staat in een open brief.

Balkenende zou Nederlandse bedrijven en hun Indiase partners moeten aanspreken op internationale richtlijnen wat betreft arbeid, mensenrechten, milieu en corruptie. Juist bij het uitbesteden van productie moet daarop worden gelet. Uit LIW-onderzoek blijkt dat op dat gebied nog veel valt te verbeteren.


terug LIW in de pers Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 18 januari 2006