terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd in: Sp!ts, 26-1-2004      

Onderwijscampagne tegen kinderarbeid van startMet de première van muzikaal manifest Nando gaat donderdag de onderwijscampagne 'Stop Kinderarbeid - school de beste werkplaats' officieel van start. Leerlingen van basisschool Narcis Queriodo uit Amsterdam vieren het muziekprogramma, dat onderdeel uitmaakt van het bij de campagne behorende lespakket, voor de eerste keer op. Na de uitvoering presenteert schrijfster Carla Wiechers, mede-auteur van het nieuwe basisschoolboek 'Dossier Kinderarbeid', haar werk en geeft cabaretier Mark van de Veerdonk zijn politiek incorrecte visie op het onderwerp. Het geheel wordt gepresenteerd door tv-persoonlijkheid Ivette Forster, bekend van het VARA-televisieprogramma 'Jules Unlimited'.
Naar schatting gaan ruim 100 miljoen kinderen niet naar school. 246 miljoen daarvan werken: vaak lange dagen en onder erbarmelijke omstandigheden. Scholing is volgens de AOb de beste manier om uit de vicieuze cirkel van armoede te komen.
Met het lessenpakket wil de AOb Nederlandse kinderen enerzijds bewustmaken van de ellendige omstandigheden waarin sommige andere kinderen leven en anderzijds laten zien dat onderwijs de sleutel tot ontwikkeling is.

LIW IN 'T NIEUWS

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Kinderarbeid & Onderwijs

HOME Landelijke India Werkgroep

Landelijke India Werkgroep - 26 januari 2004