terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd in: Oikos Nieuws, juni 2003      

Gaat u mee naar India?

OIKOS GAAT SAMENWERKEN MET DE UNIEKE REISVERENIGING WEDERZIJDS. ZE BEGINNEN HUN SAMENWERKING MET HET ORGANISEREN VAN EEN REIS NAAR INDIA IN GROEPEN VAN MAXIMAAL ACHT PERSONEN. DE VERENIGING WEDERZIJDS ORGANISEERT Al TIEN JAAR REIZEN NAAR ONTWIKKELINGSLANDEN MET ALS HOOFDDOEL HET LEREN KENNEN VAN ACTIEVE GROEPEN ARMEN DIE STRIJDEN VOOR HUN EIGEN ONTWIKKELING EN BEVRIJDING VAN ONDERDRUKKING EN UITBUITING. OP VERZOEK VAN OIKOS BESTEEDT ZE OP DE KOMENDE INDIAREIS EXTRA AANDACHT AAN DE STRIJD TEGEN KINDERARBEID.

Het unieke van Wederzijds is ook dat de aspirant-reizigers in voorbereidingsbijeenkomsten met elkaar vaststellen wanneer ze precies reizen en welke groepen en plaatsen ze zullen bezoeken. Dit keer wordt hen voorgesteld ook een project te bezoeken van de Indiase MV-Foundation in de deelstaat Andhra Pradesh. Dit project staat centraal in de campagne 'Stop kinderarbeid, school is de beste werkplaats'.

Voorbereiding
De Landelijke India Werkgroep zal de reizigers bij het project introduceren en er vooraf informatie over verstrekken. Ook deskundigen van Oikos zullen in enkele voorbereidingsbijeenkomsten ingaan op de bestrijding van kinderarbeid en de reizigers attenderen op mogelijkheden om na de reis hun ervaringen ook uit te dragen naar anderen als ze dat willen.

Ook u kunt mee!
Voor de komende reis wordt gemikt op december/januari a.s. Eind augustus zal een informatiebijeenkomst plaats vinden. Voor meer informatie of opgave kunt u terecht bij Oikos: (030) 2361500 of oikos@stichtingoikos.nl en bij Wederzijds: (0348) 4714 25 of wederzijds@hetnet.nl.LIW IN 'T NIEUWS

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ontwikkelingssamenwerking

HOME Landelijke India Werkgroep

Landelijke India Werkgroep - 3 juli 2003