terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd in De Telegraaf, 30-8-2001Klachten over import voetballen uit IndiaDEN HAAG - De Landelijke India Werkgroep (LIW) heeft een klacht ingediend over de import van voetballen uit India. Handelaren uit Nederland, Engeland en Duitsland zouden de ballen kopen van bedrijven die kinderen laten werken.

Kinderen van soms zes jaar moeten de ballen stikken voor minder dan het minimumloon, dat zo'n 3 gulden per dag is. De importeurs zouden daardoor de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen overtreden. De klacht is ingediend bij het Nationaal Contactpunt voor Multinationale Ondernemingen (NCP).

Staatssecretaris Ybema (Economische Zaken) heeft dat gisteren geantwoord op schriftelijke vragen van de Tweede-Kamerleden Koenders en Middel (beiden PvdA). De Kamerleden hadden Ybema ook om een mening gevraagd, maar die houdt zich nog op de vlakte.

Het NCP heeft deze klacht in eerste zitting besproken en de procedure is in gang gezet. De LIW is inmiddels uitgenodigd haar klacht toe te lichten. Indien de klacht geheel dan wel gedeeltelijk ontvankelijk wordt geacht, zal verder overleg met andere betrokken partijen plaatsvinden. (ANP)


terug LIW in de pers Schone Kleding HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 14 augustus 2007